Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
Tratamentele antirid nu dau rezultatele promise in reclame Postat de admin la 21 April 2008 09:55:21
La cel de al saselea Congres European de Medicina Estetica, care a fost organizat la Bucuresti, specialistii au demonstrat ca nu exista nici un tip de crema antiaging care sa stopeze procesul de imbatranire a pielii. Mai mult, produsele de infrumusetare comercializate si utilizate in mod constant pot avea efecte secundare, cu urmari foarte grave pentru sanatate. Toate femeile incep sa se gandeasca la imbatranirea pielii si la aparitia ridurilor in jurul varstei de 35 de ani. Si nu gresim daca afirmam ca acelasi lucru il fac si din ce in ce mai multi barbati.
Stiri pe larg
Armele cele mai la indemana impotriva procesului de altfel normal al imbatranirii si al consecintelor vizibile pe fata noastra a acestuia sunt reprezentate de numeroasele creme antiaging, care contin compusi dintre cei mai diferiti, in functie de varsta, tip de ten si, mai nou, de sex. Medicii esteticieni ne avertizeaza ca suntem bombardati cu unele dintre cele mai eficiente politici de marketing, care nu de putine ori ne indeparteaza atentia de la realitate. Trebuie sa retinem ca si estetica este privata de miracole, iar procesul de imbatranire nu poate fi inca stopat si nici macar intarziat de niciun produs cosmetic sau farmaceutic.
Singurul lucru pe care il pot oferi medicii esteticieni cu ajutorul acestor produse, dar si cu ajutorul tehnicilor moderne de lupta cu ridurile - laser, radiofrecventa, filling, toxina botulinica etc. - este imbatranirea in conditii mai bune. Cu toate acestea, ei considera antiagingul un termen de marketing, o teorie inca nedemonstrata, care a fost la inceput parte stiintifica a esteticii medicale, dar a devenit cu timpul una dintre cele mai comerciale parti ale acesteia. Specialisti din toata lumea au dezbatut la Bucuresti, cu ocazia celui de-al 6-lea Congres European de Medicina Estetica, efectele secundare ale produselor de infrumusetare si consecintele supunerii pacientilor la tehnici neautorizate.
Esteticienii atrag atentia asupra diferentei enorme dintre actul medical profesionist, efectuat de medicii care sunt pregatiti sa trateze eventuale complicatii, si cel neautorizat, efectuat adesea de cosmeticieni si alte persoane necalificate, care au urmat cursuri de formare limitate cantitativ si calitativ si care cred ca simpla achizitionare a aparatelor cu care se realizeaza tehnicile de infrumusetare este de ajuns pentru a obtine rezultatele dorite. “Exista pacienti cu alergii, cu probleme de acnee, ci dermatita atopica, sa nu mai vorbim de diferitele tipuri de ten, ceea ce impune obligatoriu o consultatie medicala inainte de tratamentul de infrumusetare, fara de care rezultatul interventiei nu numai ca nu ar fi unul pozitiv, ci ar putea agrava situatia deja existenta. Cu alte cuvinte, in loc sa intinereasca pielea, procedeele utilizate gresit nu fac altceva decat sa o imbatraneasca”, a explicat pentru “Gardianul” dr. Carmen Fernandez Perez, de la Societatea Spaniola de Medicina Estetica (SEME).
Astfel durerea, infectarea, inrosirea sau invinetirea zonei, umflaturile si sensibilitatea marita a pielii sunt completate de surpriza unei mutilari temporare sau chiar permanente a pacientei. La nivel european, numarul pacientilor care au ajuns sa fie desfigurati in urma interventiilor realizate de asa-zisii specialisti a crescut la cateva mii si, in lipsa reglementarilor legislative, aceste cazuri sunt intr-o continua crestere. “Femeile trebuie sa constientizeze riscurile la care se supun in momentul in care opteaza pentru metode invazive care folosesc substante neautorizate sau proceduri de tip peeling, dermabraziune, laser, bisturiu, fillere etc. De aceea, trebuie luata in considerare importanta realizarii acestor interventii chirurgicale in cabinetele medicale specializate, si nu in saloanele de infrumusetare”, declara dr. Mihaela Leventer, presedinte al Societatii Romane de Medicina Estetica. Spania a facut deja primul pas in reglementarea acestei probleme, chiar daca inca se mai intalnesc astfel de cazuri.
“Orice medic care realizeaza interventii medicale este obligat sa il informeze pe pacient in scris asupra tehnicilor si substantelor care se vor folosi, dar si asupra efectelor secundare si posibilelor complicatii ale interventiei. Daca nu face acest lucru, chiar daca operatia este o reusita, risca amenda penala”, a precizat dr. Carmen Fernandez Perez.
Baietii cer depilare laser, iar barbatii vor tratamente antiaging
Tot mai multi barbati apeleaza la medicina estetica. “Este vorba despre o importanta piata in curs de dezvoltare, care reprezinta o provocare atat pentru industria cosmetica si farmaceutica, cat si pentru medicii esteticieni”, a adaugat dr. Carmen Fernandez Perez, de la SEME. Cererea de servicii din partea barbatilor este la fel de bogata, ca si cea care vine din partea femeilor. “Tinerii sunt innebuniti dupa depilarea laser, iar barbatii peste 40 de ani sunt preocupati de lupta cu imbatranirea pielii. Cu totii sunt mai putin exigenti decat femeile, acorda o mai mare atentie pretului si se observa ca sunt mai putin experimentati”, a explicat dr. Carmen Fernandez Perez.